http://foodstoriesblog.com/2012/06/27/indian-pudding-day-im-a-winner/
Ingredients
3 cups milk (I used 1%)
1/4 cup molasses
3 Tbsp cornmeal
1 large egg
1/2 cup sugar (I used Whey Low Granular)
1/2 tsp salt
1/2 tsp ground ginger
1/2 tsp ground cinnamon
1/2 cup milk (I used 1%)
2-1/2 Tbsp unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
Pre-heat the oven to 325°.
In a small pan over low heat (or in a double boiler), scald the milk - meaning heat until bubbles form along the sides of the pan, but the milk isn't boiling. Whisk in molasses and cornmeal, and cook until thickened, whisking constantly. Remove from heat.
In a small bowl, combine the egg, sugar, salt, ginger, and cinnamon; stir into the cornmeal/milk mixture.
Pour into a greased 1-quart casserole dish. Bake for 30 minutes.
Add cold milk and butter evenly over the top of the pudding. Continue baking about 1 hour.
Remove from oven and allow to cool for 15 minutes. Serve with whipped cream or ice cream. Store leftovers in the refrigerator.
Indian Pudding
Ingredienti
3 tazze di latte
1/4 tazza di melassa
3 cucchiai di farina di mais
1 uovo grande
1/2 tazza di zucchero
1/2 cucchiaino di sale
Mezzo cucchiaino di zenzero in polvere
1/2 cucchiaino di cannella in polvere
1/2 tazza di latte
2-1/2 cucchiai di burro non salato, tagliato a pezzi, più extra per ungere
Pre-riscaldare il forno a 160°.
In un pentolino a fuoco basso (oppure a bagnomaria), riscaldare il latte - come calore significa fino a quando le bolle si formano lungo i lati della pentola, ma il latte non è bollente. Unire con la melassa e la farina di mais, e cuocere fino ad addensarlo, mescolando continuamente. Togliere dal fuoco.
In una piccola ciotola, unire l'uovo, lo zucchero, il sale, lo zenzero e la cannella, mescolare con il composto di farina di mais e latte.
Versare in una unta casseruola un quarto. Cuocere in forno per 30 minuti.
Aggiungere latte freddo e il burro in modo uniforme sopra la parte superiore del pudding. Continuare la cottura circa 1 ora.
Remove dal forno e lasciare raffreddare per 15 minuti. Servire con panna montata o gelato. Conservare gli avanzi in frigorifero.
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