http://www.ica.se/recept/klassiska-semlor-292482/
Ingredienser
1/2 paket jäst (à 50 g)
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
2 krm salt
2 krm hjorthornssalt
6-7 dl vetemjöl
Pensling:
ägg
Fyllning:
100 g mandelmassa
2-2 1/2 msk mjölk
Garnering:
2 dl vispgrädde
florsocker
Så här gör du
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt, hjorthornssalt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°C.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 10 bitar (för 10 st). Forma varje bit till en slät bulle som läggs på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt bullarna kallna på galler.
Fyllning: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med inkråm och mjölk. Fyll tillbaka i bullarna.
Garnering: Vispa grädden till fast skum, gärna med elvisp. Klicka eller spritsa grädden på bullarna och lägg på locken. Pudra över florsocker och servera semlorna.
Ingredienti
1/2 bustina di lievito (50 g)
100 g di burro o margarina
2 1/2 tazze di latte
1 uovo
1 tazza di zucchero
2 pizzichi di sale
2 pizzichi di sale corno
6-7 tazze di farina
Spazzolare:
uova
Ripieno:
Marzapane 100g
2-2 1/2 cucchiai di latte
guarnire:
2 tazze di panna da montare
zucchero a velo
Cosa fare
Sbriciolate il lievito in una ciotola. Sciogliere il burro in una casseruola o in una ciotola nel microonde alla massima potenza (max. 800 W), circa 1 min. Aggiungere il latte e il calore di tiepida, 37 ° C. Versare un po 'di ingredienti liquidi sopra il lievito e mescolare fino a scioglimento.
Aggiungere il resto degli ingredienti liquidi, uova, zucchero, sale, corno sale e quasi tutta farina di frumento, risparmiare un po 'per utbakningen. Lavorate l'impasto fino a che liscio a mano oa macchina fino a quando la pasta rilascia bordi bunker.
Lasciare lievitare l'impasto coperto di circa 30 minuti.
Preriscaldare il forno a 250 ° C.
Mettere l'impasto sul piano di lavoro infarinato e impastate fino al liscio con la restante farina. Dividere la pasta in 10 pezzi (da 10 pezzi). Un progetto per ogni pezzo in un biscotto che si trova su un piatto bakpappersklädd. Lasciare lievitare coperto panini circa 20 min. Spennellare i panini con l'uovo sbattuto.
Cuocere in forno per circa 10 minuti. Lasciate che i panini raffreddare su una gratella.
Ripieno: Tagliare il coperchio su ogni panino. Scoop fuori alcune delle frattaglie. Grattugiare la pasta di mandorle sulla grattugia e mescolare con frattaglie e latte. Riempire di nuovo in panini.
Guarnire: Montare la panna fino alla ditta, preferibilmente con un miscelatore elettrico. Fare clic o tubo la ciliegina sulla panini e posto su palpebre. Spolverare con zucchero a velo e servire Semla focacce.
Ingredienser
1/2 paket jäst (à 50 g)
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
2 krm salt
2 krm hjorthornssalt
6-7 dl vetemjöl
Pensling:
ägg
Fyllning:
100 g mandelmassa
2-2 1/2 msk mjölk
Garnering:
2 dl vispgrädde
florsocker
Så här gör du
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt, hjorthornssalt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°C.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 10 bitar (för 10 st). Forma varje bit till en slät bulle som läggs på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt bullarna kallna på galler.
Fyllning: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med inkråm och mjölk. Fyll tillbaka i bullarna.
Garnering: Vispa grädden till fast skum, gärna med elvisp. Klicka eller spritsa grädden på bullarna och lägg på locken. Pudra över florsocker och servera semlorna.
Ingredienti
1/2 bustina di lievito (50 g)
100 g di burro o margarina
2 1/2 tazze di latte
1 uovo
1 tazza di zucchero
2 pizzichi di sale
2 pizzichi di sale corno
6-7 tazze di farina
Spazzolare:
uova
Ripieno:
Marzapane 100g
2-2 1/2 cucchiai di latte
guarnire:
2 tazze di panna da montare
zucchero a velo
Cosa fare
Sbriciolate il lievito in una ciotola. Sciogliere il burro in una casseruola o in una ciotola nel microonde alla massima potenza (max. 800 W), circa 1 min. Aggiungere il latte e il calore di tiepida, 37 ° C. Versare un po 'di ingredienti liquidi sopra il lievito e mescolare fino a scioglimento.
Aggiungere il resto degli ingredienti liquidi, uova, zucchero, sale, corno sale e quasi tutta farina di frumento, risparmiare un po 'per utbakningen. Lavorate l'impasto fino a che liscio a mano oa macchina fino a quando la pasta rilascia bordi bunker.
Lasciare lievitare l'impasto coperto di circa 30 minuti.
Preriscaldare il forno a 250 ° C.
Mettere l'impasto sul piano di lavoro infarinato e impastate fino al liscio con la restante farina. Dividere la pasta in 10 pezzi (da 10 pezzi). Un progetto per ogni pezzo in un biscotto che si trova su un piatto bakpappersklädd. Lasciare lievitare coperto panini circa 20 min. Spennellare i panini con l'uovo sbattuto.
Cuocere in forno per circa 10 minuti. Lasciate che i panini raffreddare su una gratella.
Ripieno: Tagliare il coperchio su ogni panino. Scoop fuori alcune delle frattaglie. Grattugiare la pasta di mandorle sulla grattugia e mescolare con frattaglie e latte. Riempire di nuovo in panini.
Guarnire: Montare la panna fino alla ditta, preferibilmente con un miscelatore elettrico. Fare clic o tubo la ciliegina sulla panini e posto su palpebre. Spolverare con zucchero a velo e servire Semla focacce.
Nessun commento:
Posta un commento