Pudding Leggero al Vapore
Ingredients
orange zest
210g butter
210g light brown sugar
3 tblsp maple syrup
4 eggs
100g self rising flour
3 bay leaves
1 tsp ground cloves
3 tsp baking powder
salt
150 ml double cream
1 oz Irish whiskey
2 oz Irish cream
100ml dark melted chocolate (optional)
Zest one orange in a lighted buttered pudding basin
Cream together butter and light brown sugar
Pour a few tablespoons of maple syrup into pudding basin and put bay leaves at the bottom
Beat eggs and add slowly to the creamed butter and sugar
In a separate bowl, run flour and baking powder through a sieve to remove any lumps and thoroughly mix. Add ground cloves and pinch of salt
Fold flour mixture into creamed egg/sugar mixture. Pour into basin.
Take a piece of baking parchment and cut a circle slightly larger than the basin. You want this large enough to tie it on securely with string. Butter this parchment and place butter side down to the pudding. Cover with Aluminum.
Get a large pan, (put a ramekin on the bottom to sit pudding basin on) fill with hot water and steam for 1 and half hours....replace evaporated water with fresh boiling water as needed. If you have ever made Creme Brulee before, then you will recognize this procedure
Cream together butter and light brown sugar
Pour a few tablespoons of maple syrup into pudding basin and put bay leaves at the bottom
Beat eggs and add slowly to the creamed butter and sugar
In a separate bowl, run flour and baking powder through a sieve to remove any lumps and thoroughly mix. Add ground cloves and pinch of salt
Fold flour mixture into creamed egg/sugar mixture. Pour into basin.
Take a piece of baking parchment and cut a circle slightly larger than the basin. You want this large enough to tie it on securely with string. Butter this parchment and place butter side down to the pudding. Cover with Aluminum.
Get a large pan, (put a ramekin on the bottom to sit pudding basin on) fill with hot water and steam for 1 and half hours....replace evaporated water with fresh boiling water as needed. If you have ever made Creme Brulee before, then you will recognize this procedure
Whiskey cream sauce:
Place double cream in a bowl and add Irish cream. Whisk until desired consistency.
Use your Kitchen-aid mixer if you have one.
To serve, heat whiskey in a pan. Pour the whiskey over the pudding table-side and flambe
(light on fire)
Alternatively you may bake individual portions. Adjust your baking time accordingly.
Thanks to Lou Nursey for making this recipe available.
Traduzione
Ingredientis
corza d'arancia
burro 210g
210g di zucchero di canna chiaro
3 cucchiai di sciroppo d'acero
4 uova
100g di farina in aumento
3 foglie di alloro
1 cucchiaino di chiodi di garofano
3 cucchiaini di lievito in polvere
sale
150 ml di panna doppia
1 oz whisky irlandese
2 oz crema irlandese
100ml cioccolato fondente fuso (opzionale)
Scorza di una arancia in una conca illuminata budino imburrato
Crema insieme il burro e lo zucchero di canna chiaro
Versare qualche cucchiaio di sciroppo d'acero in bacino budino e mettere le foglie di alloro ai piedi
Sbattere le uova e aggiungere lentamente alla crema di burro e zucchero
In una ciotola separata, eseguire la farina e il lievito attraverso un setaccio per togliere eventuali grumi e mescolare bene. Aggiungi chiodi di garofano macinati e un pizzico di sale
Farina miscela piega in crema di uova / zucchero miscela. Versare in bacino.
Prendete un pezzo di carta da forno e tagliare un cerchio leggermente più grande del bacino. Si desidera che questo grande abbastanza per legare sul sicuro con lo spago. Burro questa pergamena e luogo lato imburrato verso il budino. Coprire con alluminio.
Ottenere una padella larga, (mettere un ramekin sul fondo di sedersi sul bacino del budino) riempire con acqua calda e vapore per 1 ora e mezza .... sostituire l'acqua evaporata con acqua dolce bollente se necessario. Se avete mai fatto prima Creme brulee, allora si riconoscerà questa procedura
Salsa di crema di whisky:
Luogo panna in una ciotola e aggiungere la panna irlandese. Frullare fino a consistenza desiderata.
Utilizzare il mixer da cucina-aiuto se ne avete uno.
Per servire, whisky caldo in una padella. Versare il whisky sopra il budino lato-tavolo e flambé
(luce in fiamme)
In alternativa si possono cuocere porzioni singole. Regolare il tempo di cottura di conseguenza.
Grazie a Lou Nursey per fare questa ricetta disponibili.
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