Patate Arrosto con Peperoncino e Curcuma
Ingredients
2.5kg potatoes, such as Maris Piper
sea salt and freshly ground black pepper
1½ tsp ground turmeric
pinch of chilli flakes, to taste
4–5 tbsp olive oil (or goose or duck fat)
Preheat the oven to 200°C/Gas 6. Peel the potatoes, quarter lengthways and place in a large saucepan of salted cold water. Bring to the boil, then lower the heat and simmer for about 8 minutes.
Drain the potatoes in a colander and sprinkle with the turmeric, chilli flakes and some salt and pepper. Toss in the colander to coat evenly, then drizzle with a little of the olive oil and toss again. Leave to steam for 5 minutes.
Put the rest of the olive oil in a roasting tray and place in the oven for a few minutes to heat up. Carefully add the potatoes and toss to coat in the oil. Roast for 40–45 minutes, turning a few times, until crisp and golden. Drain on kitchen paper and transfer to a warmed dish to serve.
Traduzione
Ingredienti
Patate 2,5 kg, come Maris Piper
sale marino e pepe nero appena macinato
1 ½ cucchiaino di curcuma a terra
pizzico di scaglie di peperoncino, a piacere
4-5 cucchiai di olio d'oliva (o grasso d'oca o d'anatra)
Preriscaldare il forno a 200 ° C / Gas 6. Sbucciare le patate, lunghezza e quarto posto in una grande casseruola di acqua fredda salata. Portare ad ebollizione, poi abbassare la fiamma e fate sobbollire per circa 8 minuti.
Scolate le patate in uno scolapasta e cospargere con la curcuma, fiocchi di peperoncino e un pizzico di sale e pepe. Toss nel colino per rivestire in modo uniforme, poi irrorare con un poco di olio d'oliva e mescolate di nuovo. Lasciare cuocere a vapore per 5 minuti.
Mettete il resto dell'olio d'oliva in un vassoio torrefazione e mettere in forno per qualche minuto a scaldarsi. Aggiungere con cautela le patate e lancio a mano nell'olio. Arrosto per 40-45 minuti, girando un paio di volte, fino a croccante e dorata. Scolare su carta da cucina e trasferirla in un piatto riscaldato a servire.
Nessun commento:
Posta un commento