http://www.culinaryconcoctionsbypeabody.com/2007/03/20/baklava-muffins/
for the filling:
1/2 cup chopped walnuts
1/3 cup sugar
1 1/2 tsp cinnamon
3 TBSP melted butter
for the muffins:
1 cup plus 7 TBSP all-purpose flour
2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1/4 cup sugar
1 large egg
3 TBSP unsalted butter, melted
1 cup plus 2 TBSP buttermilk
2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1/4 cup sugar
1 large egg
3 TBSP unsalted butter, melted
1 cup plus 2 TBSP buttermilk
for the topping:
1/2 cup honey
1/2 cup honey
Preheat to 400F.
Mix all the filling ingredients together in a small bowl, and then get on with the muffins. In a large bowl, mix together the flour, baking powder, baking soda, and sugar. In a wide-mouthed measuring cup, whisk the egg, melted butter, and buttermilk. Make a well in the dry ingredients, pour in the liquid, and mix lightly and gently, remembering to keep it bumpy rather then going all-out for smooth: anything more than the gentlest handling makes for a heavy muffin. Fill the muffin cups 1/3 full, add scant TBSP of filling, then cover with more muffin mixture until 2/3 full. Sprinkle any remaining filling on top of the muffin(I used all of mine for the filling).
Bake for 15 minutes. Put the muffins, still in their paper cups(I don’t use cups usually), onto a rack and drizzle with honey.
Makes 12.
Mix all the filling ingredients together in a small bowl, and then get on with the muffins. In a large bowl, mix together the flour, baking powder, baking soda, and sugar. In a wide-mouthed measuring cup, whisk the egg, melted butter, and buttermilk. Make a well in the dry ingredients, pour in the liquid, and mix lightly and gently, remembering to keep it bumpy rather then going all-out for smooth: anything more than the gentlest handling makes for a heavy muffin. Fill the muffin cups 1/3 full, add scant TBSP of filling, then cover with more muffin mixture until 2/3 full. Sprinkle any remaining filling on top of the muffin(I used all of mine for the filling).
Bake for 15 minutes. Put the muffins, still in their paper cups(I don’t use cups usually), onto a rack and drizzle with honey.
Makes 12.
Muffins
per il ripieno:
1/2 tazza di noci tritate
1/3 tazza di zucchero
1 1/2 cucchiaino di cannella
3 cucchiai di burro fuso
per i muffin:
1 tazza più 7 cucchiai di farina per tutti gli usi
2 cucchiaini di lievito in polvere
1/2 cucchiaino di bicarbonato di sodio
1/4 tazza di zucchero
1 uovo grande
3 cucchiai di burro non salato, fuso
1 tazza più 2 cucchiai di latticello
per la farcitura:
1/2 tazza di miele
Preriscaldare a 210°.
Mescolare tutti gli ingredienti del ripieno in una ciotola piccola, e poi andare avanti con i muffin. In una grande ciotola, mescolare insieme la farina, il lievito, il bicarbonato e lo zucchero. In una tazza di misurazione a bocca larga , sbatti l'uovo, il burro fuso e il latticello. Fate un buco negli ingredienti secchi, versare il liquido, e mescolare leggermente e delicatamente, ricordando di tenerlo irregolare piuttosto che mandare tutto fuori per regolare: niente di più che il più delicato trattamento fa per un muffin pesante. Riempire le tazze da muffin per 1 /3 pieno, aggiungere un cucchiaio scarso di ripieno, quindi coprire con altra miscela per mffins fino ai 2/3. Cospargere con il ripieno rimanente la parte superiore del muffin (io ho usato tutto il mio per il ripieno).
Cuocere per 15 minuti. Mettete i muffin, ancora nei loro bicchieri di carta (io non uso tazze di solito), su una griglia e cospargere con miele.
Si fanno 12 muffin.
Nessun commento:
Posta un commento