http://eatdrinkdaily.com/bbq-corn-mexican-spicy-butter-lime-recipe/
Ingredients
5 sweet corn cobs, leaves and silk removed
70gm butter
1/2 tsp paprika
1 tsp cayenne pepper
1/2 tsp cumin
1 garlic clove, peeled and cut in half
1/2 tsp brown or white sugar
1 tsp salt
1 fresh lime
1/2 tsp black pepper
Fresh coriander and more lime for garnish
Place corn in a large saucepan with water and bring to boil. Cook for 5 minutes.
Heat the butter with spices, salt, sugar, garlic and juice of 1 lime in a small saucepan or pan. Let it dissolve completely and turn off just as it starts bubbling. Mix thouroughly.
In the meantime, heat the BBQ or grill to high and spray with oil.
Drain the corn and rinse under cold water to allow it to cool down for easier handling. Using a large, sharp knife cut the cobs in three equal parts.
Place the corn on the barbecue or other grill plate. You can also do it under the oven grill. Brush the corn with the butter mix all over, you can toss it in the butter in a large bowl if you don’t have a brush. Cook on each side for 2-3 minutes or until grill marks appear.
Take the corn off the grill and layer on a serving platter. Drizzle with more fresh lime juice, sprinkle with a little sea salt and fresh coriander.
Preparation time: 10 min
Cooking time: 20 min
Number of servings (yield): 15 mini cobs
Mais al Barbecue con Lime e Burro Piccante Messicano
Ingredienti
5 pannocchie dolci di mais, con foglie e seta rimosse
70gm burro
1/2 cucchiaino di paprika
1 cucchiaino di pepe di cayenna
1/2 cucchiaino di cumino
1 spicchio d'aglio, sbucciato e tagliato a metà
1/2 cucchiaino di zucchero marrone o bianco
1 cucchiaino di sale
1 lime fresco
1/2 cucchiaino di pepe nero
Coriandolo fresco e più lime per guarnire
Mettere il mais in una casseruola grande con acqua e portare ad ebollizione. Cuocere per 5 minuti.
Scaldate il burro con spezie, sale, zucchero, aglio e succo di 1 limone in un pentolino o padella. Lasciate sciogliere completamente e spegnere quando comincia a bollire. Mescolare profondamente.
Nel frattempo, riscaldare il barbecue o il grill alto e spruzzare con olio.
Scolate il grano e sciacquare sotto l'acqua fredda per permettere che si raffreddi per facilitarne il trasferimento. Con un grande coltello affilato tagliare le pannocchie in tre parti uguali.
Posizionare il mais sulla griglia del barbecue o sull'altra piastra grill. Si può anche farlo sotto il grill del forno. Spennellare il grano con il burro e mescolare tutto, si può buttarlo nel burro in una grande ciotola, se non si dispone di un pennello. Cuocere su entrambi i lati per 2-3 minuti o fino a quando appaiono i segni della griglia.
Prendere il grano dalla griglia e metterlo su un piatto da portata. Irrorate con più succo di lime fresco, cospargere con un po 'di sale e coriandolo fresco.
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