A warm, hearty seasonal stew poured over brown rice.
Ingredients
1 pkg Skinless, boneless Chicken Breasts (4), diced (I prefer a mix of breast meat and thigh meat)
2 Turnips, peeled & diced
2 Sweet Potatoes, peeled & diced
2-3 Stalks of celery, sliced
2-3 Carrots, peeled & sliced
½ Onion, chopped
Handful of kale, swiss chard or spinach, chopped
2 TB Sea Salt
1 TB Soy Sauce
1 TB Garlic Powder
½ TB Onion Powder
1-2 TB Curry Powder (Depending on how much you like curry)
1 TB Olive Oil
Black Pepper, to taste
About 4 c. Water, or enough to cover
Cooked Brown Rice
In large soup pot, saute onion & celery in oil until transparent. (or, if you have some bacon fat laying around, you can use that instead of the oil)
Add rest of ingredients and bring to a boil.
Cover pot and reduce heat to a simmer.
Cook until meat is done and vegetables are tender.
Pour over brown rice and top with whatever you would like!
*For children, you may want to cut the curry back a little because of their sensitive palettes. It can be spicy! Also, they will think the turnips are potatoes…and if you chop the greens VERY fine, like parsley, they probably won’t think twice about eating it.
1 pkg Skinless, boneless Chicken Breasts (4), diced (I prefer a mix of breast meat and thigh meat)
2 Turnips, peeled & diced
2 Sweet Potatoes, peeled & diced
2-3 Stalks of celery, sliced
2-3 Carrots, peeled & sliced
½ Onion, chopped
Handful of kale, swiss chard or spinach, chopped
2 TB Sea Salt
1 TB Soy Sauce
1 TB Garlic Powder
½ TB Onion Powder
1-2 TB Curry Powder (Depending on how much you like curry)
1 TB Olive Oil
Black Pepper, to taste
About 4 c. Water, or enough to cover
Cooked Brown Rice
In large soup pot, saute onion & celery in oil until transparent. (or, if you have some bacon fat laying around, you can use that instead of the oil)
Add rest of ingredients and bring to a boil.
Cover pot and reduce heat to a simmer.
Cook until meat is done and vegetables are tender.
Pour over brown rice and top with whatever you would like!
*For children, you may want to cut the curry back a little because of their sensitive palettes. It can be spicy! Also, they will think the turnips are potatoes…and if you chop the greens VERY fine, like parsley, they probably won’t think twice about eating it.
Pollo al Curry
Ingredienti
1 kg senza pelle, di petti di pollo disossati (4), a dadini (io preferisco un mix di carne del petto e carne di coscia)
2 rape, sbucciate e tagliate a dadini
2 patate dolci, sbucciate e tagliate a dadini
2-3 gambi di sedano, tagliati
2-3 carote, pelate e tagliate
½ cipolla, tritata
una manciata di cavoli, bietole o spinaci, tritati
2 cucchiai di sale marino
1 cucchiaio di salsa di soia
1 cucchiaio di aglio in polvere
½ cucchiaio di cipolla in polvere
1-2 cucchiaio di Polvere di Curry (A seconda di quanto vi piace il curry)
1 cucchiaio di Olio di oliva
Pepe nero, qb
Circa 4 c. di Acqua, o sufficiente a coprire
Riso cotto
In pentola grande, soffriggere la cipolla e il sedano in olio fino a quando è trasparente. (o, se si ha un po 'di grasso di pancetta, che in giro, è possibile utilizzare quello al posto dell'olio)
Aggiungere il resto degli ingredienti e portare a ebollizione.
Coprire la pentola e ridurre il calore lentamente a ebollizione.
Cuocere fino a quando la carne è sfatta e le verdure sono tenere.
Versare sopra il riso gia cotto e condire con ciò che più vi piace!
* Per i bambini, si consiglia di ridurre un pò il curry a causa dei loro palati sensibili. Può essere piccante! Inoltre, penseranno che le rape sono le patate ... e se le verdure verdi sono tritate molto fini, come il prezzemolo, probabilmente non ci penseranno due volte prima di mangiarlo.
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